ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Halterofilul Serghei Cechir s-a clasat pe locul 8 la Europene

10:40 | 05.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Halterofilul moldovean Serghei Cechir (69 kg) s-a situat ieri pe locul opt în suma celor două exerciții la Campionatul European, care se desfășoară la Split (Croația), relatează MOLDPRES.

El a ”smuls” 140 kilograme, a ”aruncat” 163 de kilograme, totalizînd la cele două stiluri 303 kilograme.

Campion a devenit Bernardin Matam din Franța cu rezultatul 320 kilograme.

Anterior Iurie Dudoglo a devenit vicecampion european la categoria de greutate pînă la 56 kilograme în suma celor două exerciții, obținînd și distincția de argint la primul exercițiu și cea de aur la a doua probă.

Republica Moldova este reprezentată la campionat de încă trei halterofili: Andrei Bîrca, Alexandru Șpac și Natalia Prișcepa. Competiția se va încheia pe 8 aprilie. 

”Întotdeauna am evoluat bine la Europene şi Mondiale. Sperăm să participăm favorabil și acum”, a declarat pentru mass-media în ajunul deplasării la Europene vicepreşedintele federației naționale de profil, Sergiu Crețu.

Cel mai bun halterofil moldovean este Tudor Casapu, care e campion olimpic la Barcelona (Spania, 1992).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!