ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliţia maghiară a interzis demonstraţiile pe podurile din Budapesta

12:20 | 05.04.2017 Categorie: Externe

Budapesta, 5 apr. /MOLDPRES/.Şeful poliţiei din Budapesta, Gabor Bucsek, a dispus interzicerea blocării podurilor de peste Dunăre din Budapesta de către demonstranţi, a anunţat site-ul poliţiei ungare, police.hu, citat miercuri de MTI, AGERPRES şi MOLDPRES.

Într-o decizie care citează legea privind dreptul la liberă asociere, Gabor Bucsek a spus că o demonstraţie pe podurile din capitala Ungariei ar obstrucţiona traficul între cele două părţi ale oraşului (Buda, situată pe malul vestic, şi Pesta, aflată pe malul estic al Dunării) şi astfel ar încălca drepturile cetăţenilor.

O persoană fizică a solicitat autorizaţia de a bloca toate podurile din Budapesta începînd de miercuri dimineaţă pînă joi la ora 13:00 (11:00 GMT), potrivit unei declaraţii a poliţiei ungare.

În contextul prezenţei substanţiale a forţelor de ordine şi al interesului presei, cîţiva manifestanţi s-au strîns miercuri dimineaţă în jurul orei 08:00 la capătul estic al podului Szabadsag din Budapesta. Podul nu a fost închis circulaţiei rutiere.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!