ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general al ONU denunţă crime de război în Siria

12:40 | 05.04.2017 Categorie: Externe

New York, 5 apr. /MOLDPRES/.Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri că în Siria continuă să fie comise "crime de război" şi a calificat drept "oribil" atacul chimic produs cu o zi înainte la Khan Shaykhun, soldat cu moartea a 72 de persoane, între care 20 de copii, potrivit AFP, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

"Aceste evenimente oribile arată, din păcate, că în Siria continuă crimele de război şi că dreptul umanitar internaţional este frecvent încălcat", a declarat Guterres la sosirea la o conferinţă internaţională privind Siria de la Bruxelles.

El a cerut totodată o "anchetă clară" pentru "a se elimina toate îndoielile" cu privire la responsabilii atacului chimic asupra oraşului Khan Shaykhun din nordul Siriei, relatează EFE.

"Cred că este nevoie de o anchetă foarte clară pentru a elimina toate îndoielile şi pentru a-i trage la răspundere pe responsabilii acestui atac pe baza rezultatelor acestei anchete", a mai spus Guterres.

Zeci de persoane, printre care copii, cu trupurile convulsionate şi încercînd să respire sub măştile de oxigen, au murit în urma unui raid aerian efectuat marţi asupra localităţii Khan Shaykhun, fief al insurgenţilor şi jihadiştilor din nord-vestul Siriei.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17002578

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!