ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Naţională „Ion Creangă” a lansat programul „Ascultă povestea mea preferată”

13:34 | 05.04.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. În cadrul Săptămînii Lecturii și a Cărții pentru Copii, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chişinău a lansat astăzi programul „Ascultă povestea mea preferată”. Acesta are ca scop promovarea lecturii de la cea mai fragedă vîrstă și implicarea adulților (părinților, bunicilor) în formarea pasiunii pentru carte și lectură la copii, informează MOLDPRES.

Protagonista primului eveniment a fost ministrul Culturii, Monica Babuc, care le-a povestit copiilor despre ce povești îi plăceau în copilărie, precum şi despre faptul cum au influențat-o acestea în formarea sa ca personalitate. Oficialul le-a citit elevilor din clasa I-a de la Gimnaziul nr. 7 din capitală pagini din cartea „Băieţelul din coliba albastră” de Spiridon Vangheli.

Solicitată de ziarişti, ministrul Monica Babuc a menţionat că cititul poveştilor înainte de culcare este foarte important în viaţa  fiecărui copil. „În copilărie, mi-au citit poveşti bunica şi mama, iar eu, la rîndul meu, i-am citit poveşti fiicei mele. Lectura joacă un rol primordial în formarea fiecărui copil ca om, ca personalitate”, a accentuat Monica Babuc.

Directorul adjunct al bibliotecii, Eugenia Bejan, a afirmat că programul „Ascultă povestea mea preferată” va avea loc de două ori pe lună, iar în cadrul acestuia vor fi invitate să-şi spună poveştile din copilărie personalităţi de marcă din diferite domenii.

„Lectura cu voce tare ajută la dezvoltarea intelectuală a copilului. Este important să găsim cartea potrivită pentru fiecare copil. Părinţii trebuie să-şi cunoască copilul, să ţină cont de preferinţele lui”, a mai spus Eugenia  Bejan.

Prilejuită de Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, sărbătorită pe 2 aprilie, Săptămîna Lecturii şi a Cărţii pentru Copii se va desfăşura pînă pe 7 aprilie. Pe parcursul perioadei, la Biblioteca Naţională  pentru Copii „Ion Creangă” vor fi organizate mai multe prezentări de carte, întîlniri cu scriitorii, lecturi publice, ateliere de creație, ședințe speciale ale cluburilor și cenaclurilor, expoziţii.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17002580

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!