ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Valeriu Triboi a fost demis din funcția de viceministru al Economiei

15:21 | 05.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri l-a demis, potrivit cererii depuse, din funcția de viceministru al Economiei pe Valeriu Triboi, care este cercetat într-un dosar de abuz de putere, informează MOLDPRES.

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, și alte patru persoane au fost reţinuți săptămîna trecută de procurori şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), într-un dosar de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. Triboi, consilierul acestuia și directorul întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord au fost reţinuți de CNA pentru 72 de ore, apoi plasat în arest la domiciliu.

Potrivit CNA, procurorii au stabilit că Valeriu Triboi a abuzat de funcţia sa şi, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 milion de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. Bănuitul ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4 milioane de lei.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17002589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!