ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artişti din şase ţări vor participa la Festivalul Jazz`n Chișinău, ediţia a V-a

16:42 | 05.04.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Artişti din şase ţări (R. Moldova, Germania, Italia, Letonia, Polonia şi Senegal) vor participa la cea de-a V-a ediţie a Festivalului  Internaţional Jazz`n Chișinău, care se va desfăşura în perioada 5-10 aprilie în ţara noastră, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Cultural German „Akzente”, care în 2017 marchează zece ani de la fondare. În context, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc astăzi la Chişinău, directorul Centrului Cultural „Akzente”, Corina Gîrlă, a menţionat că instituţia va celebra cei zece ani de promovare a limbii și culturii germane în R. Moldova printr-un șir de evenimente organizate în comun cu partenerii locali și cei internaționali.

Directorul Festivalului Internațional Jazz`n Chișinău, Valeriu Culea, a subliniat că acesta are ca scop promovarea celor mai valoroşi interpreţi și instrumentiști de muzică jazz atît din R. Moldova, cît și de peste hotare, de a crea noi căi de comunicare prin artă şi de a trezi interesul publicului faţă de jazz.

„Invitați speciali în cadrul festivalului sînt: Pablo Held Quartet (Germania), Tomasz Wendt Jazz Trio (Polonia), Ruta Duduma (Letonia), Rosa Brunello (Italia) şi Moulaye Niang (Senegal). Prin acest eveniment, ne dorim, de asemenea, să contribuim la dezvoltarea culturii muzicale din R. Moldova”, a precizat Valeriu Culea.

Concertul de deschidere a festivalului va avea loc astăzi la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”. Mîine, începînd cu ora 19.00, pe aceeaşi scenă va evolua formația "Pablo Held Quartet" din Germania. Participarea acesteia a fost posibilă datorită aportului financiar oferit de Institutul Goethe din București.

Pe 7 aprilie, participanţii la festival vor concerta la Tiraspol, pe 8 aprilie – la Cimişlia şi pe 10 aprilie - la Soroca.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17002592

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!