ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de judo masculin va participa la turneul internațional din seria Grand Prix

18:34 | 05.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Echipa națională de judo masculin a plecat astăzi la Antalya (Turcia) pentru a participa în zilele de 7-9 aprilie la turneul internațional din seria Grand Prix, relatează MOLDPRES.

Din componența lotului fac parte: Denis Vieru (66 kg), Norin Tătărescu (73 kg), Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme. ”Acesta-i, în fond, ultimul test din ajunul Campionatului European, care se va desfășura pe 23-26 aprilie la Varșovia (Polonia). Sper, să-l susținem cu succes”, a declarat pentru agenție Denis Vieru, campion european Under-23 en-titre.

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și Andrei Golban au devenit premianți la Europene. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!