ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 6 aprilie 2017

18:45 | 05.04.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, va participa la dezbaterile publice cu privire la tichetele de masă. 

Ora 10.00, IDIS Viitorul, str. Iacov Hîncu, nr. 10/1. 

***

Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în ședință plenară. 

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova.  

***

Prim-ministrul Pavel Filip va întreprinde o vizită de lucru în raionul Orhei.

Agenda vizitei include:

Ora 09.00 – ședința cu autoritățile publice locale din raionul Orhei;

Ora 10.45 – Premierul va merge în satul Brăviceni, raionul Orhei, unde va vizita întreprinderea SRL „VC Saturn-13” și cooperativa de producție „Mezelbrav”;

Ora 12.00 – vizită la fabrica de producție a cablajului electric pentru automobile „SE Bordnetze”, or. Orhei, str. Unirii, nr. 57/M.

***

Ministerul Sănătății și Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui lansează Proiectul “Consolidarea securității hemotransfuzionale în Republica Moldova pentru perioada 2017-2021”.  

Ora 10.00, str. Vasile Alecsandri nr. 2, et. 2, Sala de conferințe. 

***

Ministerul Tineretului şi Sportului va lansa Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022. 

Ora 10.00, et. 8, Ministerul Tineretului şi Sportului, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 162. 

***

Ministerul Finanțelor, în comun cu Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare, invită la conferința ”Reforma achizițiilor publice: MTender – un instrument pentru afaceri corecte, transparență și eficiență”. 

Ora 13.00, hotelul Radisson Blu, sala Nistru.

***

Ministerul Economiei invită reprezentanții mass-media la conferința de închidere a proiectului Twinning „Consolidarea sectorului standardizării şi metrologiei în conformitate cu cele mai bune practici din statele membre ale EU”.

Ora 14.30, Casa Guvernului, sala de conferințe, et. 1, intrarea din strada Pușkin.

***

Pretura sectorului Buiucani, în colaborare cu Primăria municipiului Chişinău, Parcul industrial „Tracom” şi Agenţia pentru proprietate intelectuală din Republica Moldova, organizează, în perioada 5-8 aprilie a.c., Festivalul-Concurs Naţional de muzică populară şi uşoară „Şi tu poţi fi o stea”, ediţia a IV-a.

Festivalul–concurs se va desfăşura conform următorului program:
5–6 aprilie 2017
Ora 12.00, Sala de festivităţi a Preturii sectorului Buiucani;

8 aprilie 2017
Ora 13.00, Gala Laureaţilor Festivalului – Concurs Naţional de muzică populară şi uşoară „Şi tu poţi fi o stea”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”. 

***

Oficiul Național al Viei și Vinului organizează o conferința de presă în cadrul căreia va fi semnat „Actul de acceptanță privind darea în exploatare a Sistemului Informațional Automatizat Registrul Vitivinicol – rvv.gov.md”.

Ora 11.00, sala de conferințe a hotelului „Jolly Alon”, str. Maria Cebotari 37.

***

La Centrul “Moldexpo” va avea loc deschiderea Expoziţiei internaţionale specializate de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leisure. Hotels”, ediţia a XXII-a, care se va desfășura în perioada  6–9 aprilie.

Ora 11.00.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert lansează dezbateri publice pe marginea proiectului de Lege cu privire la tichetele de masă. Discuțiile se vor axa pe beneficiile și riscurile potențialei legi.

Ora 10.00, sala de conferințe a IDIS ”Viitorul”, str. Iacob Hîncu 10/1.

***

Va avea loc ceremonia de inaugurare a sistemelor de detectare a materialelor radiologice și nucleare, instalate în cadrul Programului pentru Depistarea și Prevenirea Cazurilor de Contrabandă cu Substanțe Nucleare, finanțat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Ora 14.00, Aeroportul Internațional Chișinău.

***

Asociația Businessului European și proiectul finanțat de Uniunea Europeană „Suport pentru implementarea DCFTA în Republica Moldova” invită la evenimentul de prezentare a publicației „Business Issues Briefs” (2016).

Ora 16.30, sala de conferințe al hotelului Codru, str. 31 August 1989, 127.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!