ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maria Gaidar a fost numită consilier prezidențial în Ucraina

10:10 | 06.04.2017 Categorie: Externe

Kiev, 6 apr. /MOLDPRES/. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a numit-o consilier pe Maria Gaidar, o fostă politiciană și activistă rusă, scrie stiripesurese.ro, consultat de MOLDPRES.

În vîrstă de 34 de ani, ea este fiica lui Igor Gaidar, un economist reformator care a fost premier interimar al Rusiei în vremea președintelui Boris Elțîn, în 1992.

Maria Gaidar este deputată în regiunea Odesa, unde a fost și guvernator-adjunct în 2015-2016. A obținut cetățenie ucraineană în 2015. Ea și-a dat demisia din postul de la Odesa în mai 2016, după intrarea în vigoare a unei legi care interzice deputaților să dețină alte funcții în stat, dar a rămas în administrația regională în calitate de consilier al guvernatorului din vremea aceea, Mihail Saakașvili, conform europalibera.org.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!