ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania a creat o unitate militară specializată în contracararea atacurilor cibernetice

11:00 | 06.04.2017 Categorie: Externe

Berlin, 6 apr. /MOLDPRES/. Germania a creat o nouă unitate militară, specializată în blocarea atacurilor cibernetice şi în ripostarea la acestea, relatează site-ul agenţiei Associated Press, citat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că noua unitate, care va fi deplin operaţională din 2021, va reuni experţi din domeniul tehnologiei informaţionale şi din structuri militare. În total, din această vară, la această unitate vor lucra 13.500 de militari şi civili.

Unitatea va fi comandată de un locotenent-general.

Potrivit Ministerului german al Apărării, asupra serverelor armatei există zilnic mii de atacuri cibernertice de diverse intensităţi.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002612

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!