ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliţia din Paris a fost autorizată să verifice bagajele călătorilor cu metroul

11:30 | 06.04.2017 Categorie: Externe

Paris, 6 apr. /MOLDPRES/. Prefectul poliţiei din Paris, Michel Cadot, a autorizat miercuri verificarea bagajelor călătorilor cu metroul, în intervalul orar 7-22, ca măsură de consolidare a măsurilor de securitate în transportul public, relatează site-ul cotidianului Le Figaro, consultat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Potrivit Codului de Procedură Penală din Franţa, măsura nu poate fi permanentă şi nu poate depăşi 24 de ore. Prin urmare, acest decret trebuie reînnoit în fiecare zi.

În mod normal, poliţia trebuie să aibă un motiv specific pentru a verifica bagajele cetăţenilor: identificarea unei persoane care intenţionează să comită o infracţiune sau deţinerea unei informaţii privind o persoană căutată. În urma acestui decret al prefectului, poliţiştii vor putea să demareze controale fără o justificare.

Ministerul francez de Interne, Matthias Felk, a lăsat de înţeles că măsura verificării bagajelor călătorilor cu metroul ar putea să rămînă în vigoare mai mult timp, pe fondul nivelului ridicat de alertă din Franţa.

Decizia poliţiei pariziene survine la două zile după explozia dintr-un tren de metrou din Sankt-Petersburg, în urma căreia cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 49 au fost rănite.

Luni, autorităţile din Paris au suplimentat efectivul de jandarmi cu 140 de persoane, pentru a întări măsurile de securitate în transportul public şi pentru a reasigura cetăţenii.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!