ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militanții grupării Statul Islamic au lansat atacuri coordonate în nordul Irakului

12:45 | 06.04.2017 Categorie: Externe

Bagdad, 6 apr. /MOLDPRES/.Militanții grupării Statul Islamic (SI) au lansat joi atacuri coordonate în nordul Irakului, unde forțele guvernamentale sprijinite de SUA încearcă să alunge grupul extremist din ultimul său bastion important din această țară, a declarat un oficial al forțelor de securitate irakiene, relatează DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Militanții SI au lansat două atacuri coordonate la periferia de nord și de vest a orașului Baiji, unde se află principala rafinărie de petrol din Irak, a adăugat oficialul.

Atacurile au condus la ciocniri soldate cu mai multe victime, a declarat oficialul irakian sub rezerva anonimatului.

"Avioane ale armatei și trupe au fost trimise în zonă pentru a face față situației", a adăugat el.

Într-un incident separat, locuitori ai unui sat situat la est de Baiji și forțele de securitate au ucis patru presupuși kamikaze care au pătrus în zonă joi dimineață, au afirmat surse locale. Trupurile celor patru kamikaze au fost plimbate pe străzi, au spus sursele.

Orașul Baiji, situat la circa 220 de km nord de Bagdad, a fost atacat în numeroase rînduri de Statul Islamic în ultimele luni.

Violențele de joi au loc la o zi după ce cel puțin 35 de persoane au fost ucise în mai multe atacuri ale insurgenților SI în orașul Tikrit, situat la circa 170 de kilometri nord de capitala Bagdad.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!