ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un program de dezvoltare a centrelor de tineret a fost lansat de Ministerul Tineretului şi Sportului

14:30 | 06.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Tineretului și Sportului a lansat astăzi Programul de Dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017 – 2022, care are drept scop consolidarea capacităţilor instituţionale în vederea dezvoltării şi extinderii teritoriale a serviciilor de tineret, astfel încît să fie sporit numărul beneficiarilor, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferinţe presă, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, a menţionat că în urma implementării acestui program urmează să fie atinse obiectivele Strategiei Naţionale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020, care ţin de sporirea nivelului de activism civic al tinerilor, inclusiv în rîndul tinerilor cu oportunități reduse, consolidarea consiliilor locale ale tinerilor, diversificarea metodelor de acces la informație al tinerilor, intensificarea măsurilor de promovare a modului de viață sănătos în rîndul tinerilor şi extinderea serviciilor de educaţie nonformală.

Programul va fi implementat în unitățile administrativ-teritoriale din R. Moldova în care autoritățile publice locale de nivelul doi sînt interesate și își asumă angajamentul de a dezvolta şi a extinde acoperirea teritorială a serviciilor pentru tineri.

Potrivit oficialului, centrele de tineret reprezintă o rețea de instrumente importante în mediul tinerilor, iar pentru moment există circa 25 de centre de tineret, dintre care doar opt sînt fondate de către Consiliile raionale.

„Ne propunem ca în acest program să avem 56 de beneficiari, vorbim despre toate centrele raionale și municipii, precum și centrele rurale. Acest Program va fi unul anual. Ne dorim ca acest efort pe care îl face Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Tineretului și Sportului, în suportul Administrației Publice Locale să consolideze agendele noastre, în măsura în care intervenția în raport cu tinerii să fie mult mai eficientă, iar tinerii să simtă suportul care vine din partea noastră”, a accentuat ministrul Victor Zubcu.

Costul total al Programului este de cinci milioane de lei.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17002626

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!