ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Tașkent s-au desfășurat consultări politice moldo-uzbece

16:44 | 06.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. La Taşkent, Uzbekistan, a avut loc astăzi o rundă de consultări politice moldo-uzbece la nivel de viceminiştri ai Afacerilor Externe. Delegaţia moldovenească a fost condusă de către viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, iar cea uzbecă de către viceministrul Afacerilor Externe, Saidikram Niyazkhodjaev, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul consultărilor, cei doi oficiali au discutat pe marginea unor chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-uzbece, în particular, promovarea dialogului politic, perspectivele cooperării în domeniul comercial-economic, interacţiunea în sfera cultural-umanitară, consolidarea cadrului juridic al colaborării dintre cele două state.

Părţile au ţinut să sublinieze importanţa dezvoltării în continuare a dialogului politic la diferite niveluri, asigurării unei dinamici pozitive în extinderea cooperării reciproc avantajoase în domeniile de interes comun, în particular, fiind menţionată necesitatea reluării activităţii Comisiei interguvernamentale modo-uzbece pentru cooperare economică.

img17002635

img17002635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!