ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tarifele pentru serviciile medico-sanitare vor fi revizuite de către Guvern

17:27 | 06.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Tarifele pentru serviciile medico-sanitare vor fi revizuite de către Guvern. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, Guvernul urmează să opereze în termen de 30 de zile modificări și ajustări în Metodologia de calculare a tarifelor la serviciile medico-sanitare contra plată.

Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti, a precizat că este vorba de tarifele majorate în luna februarie curent. „Aceste majorări au generat mai multe nemulţumiri în societate, întrucît creşterea a fost una excesivă. Credem că metodologia de calcul a tarifelor este una învechită şi necesită a fi revizuită, deoarece din momentul elaborării acesteia au intervenit mai multe modificări în sistemul de sănătate. Considerăm că există premize ca în urma corectării metodologiei de calcul, tarifele să fie reduse”, a spus Domenti.

Tarifele pentru serviciile medico-sanitare au fost majorate în luna februarie printr-o decizie a Guvernului. Potrivit Ministerului Sănătăţii, noile tarife pentru serviciile medicale nu-i vor afecta pe cei care dețin polița de asigurare medicală. 

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17002639

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!