ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a încurajat antreprenorii să dezvolte afaceri în mediul rural

19:29 | 06.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru în raionul Orhei, Prim-ministrul Pavel Filip s-a întîlnit astăzi cu mai mulți întreprinzători din satul Brăviceni, pentru a discuta despre experiența acestora și despre viziunea lor privind măsurile ce trebuie luate de Guvern pentru a susține dezvoltarea antreprenoriatului local, relatează MOLDPRES citînd Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Premierul a remarcat că modelul de dezvoltare a satului Brăviceni, care a permis atragerea fondurilor externe şi deschiderea mai multor afaceri în localitate, creînd locuri de muncă bine plătite, trebuie să fie urmat și de alte localități. „Acolo unde este dorință, acolo unde este determinare, se pot rezolva foarte multe probleme. Peste 80% din locuitorii din Brăviceni au un loc de muncă bine plătite aici, acasă”, a declarat Pavel Filip.

Prim-ministrul a vizitat o întreprindere specializată în prelucrarea laptelui și producerea produselor lactate, inclusiv a diferitor tipuri de cașcavaluri și smîntînă, care sînt comercializate pe teritoriul Republicii Moldova. Întreprinderea asigură cu locuri de muncă 104 persoane din localitate, dintre care circa 80% sînt femei.

De asemenea, Pavel Filip a discutat cu managerii unei cooperative specializată în fabricarea produselor din carne de pasăre și de iepure. Premierul s-a interesat despre procesul de producere, relația agentului economic cu autoritățile și planurile de dezvoltare a întreprinderii.

La final, șeful Executivului a încurajat antreprenorii să-și dezvolte în continuare afacerile, să creeze noi locuri de muncă și să contribuie la modernizarea infrastructurii localității.

 

img17002643

img17002643

img17002643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!