ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a discutat cu investitorii străini

19:35 | 06.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi o fabrică de producție a cablajului electric pentru automobile, care își desfășoară activitatea în orașul Orhei, în subzona ZEL Bălți, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În timpul dialogului, șeful Executivului a spus că dezvoltarea mediului de afaceri și crearea condițiilor atractive pentru investitori reprezintă o prioritate a Guvernului. În acest sens au fost întreprinse o serie de măsuri, inclusiv reforma instituțiilor cu funcții de control, reducerea numărului actelor permisive, simplificarea procedurilor de raportare și micșorarea numărului de acte ce trebuie prezentate autorităților.

Totodată, Pavel Filip a remarcat că, datorită poziționării geografice favorabile, dar și a bunelor relații cu Uniunea Europeană și cu statele membre CSI, Republica Moldova oferă oamenilor de afaceri posibilitatea de a exporta produsele atît în Est, cît și în Vest.

De asemenea, Prim-ministrul s-a interesat despre problemele cu care se confruntă investitorul în dezvoltarea afacerii în Republica Moldova și a vizitat șantierul de construcție a noii hale de producţie a fabricii, care va avea o suprafață totală de peste 27 mii metri pătrați și va permite crearea a aproximativ 2500 de noi locuri de muncă.

Fabrica de producție a cablajului electric pentru automobile din Orhei și-a început activitatea în anul 2016 și are în prezent 320 de angajați.

img17002644

img17002644

img17002644

img17002644

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!