ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 7 aprilie 2017

09:11 | 07.04.2017 Categorie: Agenda

Agenda zilei de vineri, 7 aprilie 2017

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia protecție socială, sănătate și familie organizează masa rotundă ”Depresia: hai să vorbim!”. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, marcată astăzi. La dezbateri participă deputați, reprezentanți ai mediului academic, ai centrelor pedagogice și de sănătate.

Ora 13.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în colaborare cu Cancelaria de Stat şi Agenţia japoneză pentru cooperare internaţională (JICA) organizează un atelier de lucru pentru angajaţii autorităților publice centrale cu referire la posibilităţile de finanţare a proiectelor înaintate către JICA, precum şi cerinţele cărora trebuie să corespundă proiectele propuse.

Ora 13.30, MAEIE.

***

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare organizează o ședință de lucru privind revitalizarea sectorului zootehnic.

Ora 09.00, Institutul Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară, satul Maximovca, raionul Anenii Noi.

***

Ministerul Mediului va organiza ședința Comisiei de cercetare prealabilă pentru declararea utilității publice pentru lucrările de interes ale mai multor raioane și/sau municipii, pentru terenul cu suprafața de 24,69 ha, din extravilanul com. Tînțăreni, raionul Anenii Noi.

Ora 10.00, gunoiștea de la Țînțâreni, raionul Anenii Noi.

***

Federația Națională a Agricultorilor din Moldova „AGROinform” invită la masa rotundă, în cadrul căreia va fi prezentat studiul “Dezvoltarea asocierii și parteneriatelor producătorilor agricoli”.

Ora 11.00, hotel Jolly Alon, sala de conferințe, str. Maria Cebotari, 37.

***

Centrul de Sănătate Publică municipiul Chişinău organizează masa rotundă cu tematica “Depresia – o problemă gravă de sănătate publică”.

Ora 10.00, Centrul de Sănătate Publică, str. Alexandru Hâjdeu, 49.

***

În Brigada de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi se va desfăşura ceremonia dedicată aniversării a XXV-a de la crearea unităţii. 

Ora 10.00, Brigada de infanterie motorizată „Moldova”, or. Bălţi, strada 31 august, 24.

***

Federația de Promovare a Turismului din Republica Moldova, cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională și a Guvernului Suediei, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova, invită reprezentanții mass-media la cea de-a doua ediție a Galei Turismului.

Ora 20.00, Teatrul „Eugen Ionesco”, bd. Grigore Vieru, 11.

***

Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali din Republica Moldova în colaborare cu IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău, Catedra de Psihiatrie, Narcologie și Psihologie Medicală de la USMF ”Nicolae Testimițanu”, York College - City University of New York și A.O ”Proiectul Casa Mare” organizează al 3-lea Congres în Domeniul Psihiatriei Comunitare în Moldova.

Ora 10.00, IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chişinău.

***

Direcția generală educație, tineret și sport a CM Chișinău invită la Festivalul  intercultural  „Prin artă puternici suntem!”.

Ora 13.30, LT „Mihai Grecu”, sala de festivităţi, str. Valea Crucii, 4/2.

***

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău invită la Festivalul-concurs municipal al cîntecului pascal pentru colectivele de tineret din localităţile rurale cu genericul „Hristos a Înviat!”(ediţia a IX-a, anul 2017).

Ora 14.00, comuna Ciorescu, LT „N. Bălcescu”.

***

Reprezentanţii societății civile invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Investițiile străine în scheme corupte din Chişinău”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Reprezentanţii Campaniei Naţionale „Iubesc Moldova” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Iubesc Moldova” - 6 ani de activitate”.

Ora 13.00, Agenţia de presă IPN.

***

PAS Youth invită la flashmobul dedicat comemorării evenimentelor care au avut loc pe 7 aprilie 2009.

Ora 15.30, scuarul Catedralei Mitropolitane.

***

La Chișinău se va desfășura cea de-a VI-a ediție a European BEST Engineering Competition.

Ora 14.00, Centrul Tekwill al UTM.

(Editor L. Alcază)