ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA au atacat cu rachete o bază militară siriană

09:21 | 07.04.2017 Categorie: Externe

Washington, 7 apr. /MOLDPRES/.Statele Unite ale Americii au lansat un bombardament cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reacţie la atacul chimic produs în urmă cu cîteva zile, anunţă Pentagonul, aceasta fiind prima operaţiune americană care vizează regimul Bashar al-Assad, scrie MEDIAFAX, citată de MOLDPRES.  

Armata SUA a informat forțele ruse înainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene, a declarat purtătorul de cuvînt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, citat de Reuters.

Siria confirmă atacul SUA, precizînd că sînt victime. 

Guvernatorul din Homs a anunţat că sînt 5 morţi şi 7 răniţi în urma atacului cu rachete asupra unei baze militare din Siria, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvînt al lui Vladimir Putin a descris atacul rachetelor americane asupra unei baze militare din Siria ca un act de ”agresiune împotriva unui stat suveran”. Putin vede bombardamentul ca pe o ”încercare de a distrage atenţia publicului de la victimele civile rezultate în urma acţiunii armatei SUA în Irak” , adăugînd că prin acest atac se vor ”deteriora” relaţiile SUA-Rusia”, a declarat Dmitri Peskov

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002647

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!