ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE a extins sancţiunile împotriva Coreii de Nord

10:50 | 07.04.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 7 apr. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană a extins joi sancţiunile împotriva Coreei de Nord în urma recentelor teste nucleare şi cu rachete balistice ale Phenianului, transmit Reuters şi DPA, preluate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Noile sancţiuni vizează investiţiile în industriile metalurgică, aerospaţială şi cele legate de armamentul convenţional. De asemenea, firmelor din UE li se interzice să furnizeze Coreii de Nord servicii IT şi în sectoarele minier, chimic şi de rafinare.

UE a impus pentru prima dată sancţiuni Phenianului la sfîrşitul lui 2016, iar ulterior le-a lărgit constant aria de aplicare pentru a include embargouri asupra armamentelor, comerţului cu aur, metale preţioase şi produse de lux. Tot joi, UE a inclus încă patru persoane pe lista celor care au interdicţie de intrare în Uniune şi cărora le sînt îngheţate conturile din cauza legăturilor cu regimul nord-coreean şi cu programul său nuclear.

Noile măsuri punitive sînt o reacţie la acţiuni care prezintă o ameninţare gravă la adresa păcii internaţionale şi a securităţii în regiune şi dincolo de ea. Coreea de Nord şi-a intensificat testele nucleare şi balistice în ultimii doi ani, experţii estimînd că Phenianul se apropie de a dobîndi capacitatea tehnică de a lovi teritoriul Statelor Unite.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002653

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!