ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia cere crearea "fără întîrziere" a unei zone de excludere aeriană în Siria

12:20 | 07.04.2017 Categorie: Externe

Ankara, 7 apr. /MOLDPRES/.Turcia a făcut apel vineri la crearea "fără întîrziere" a unei zone de excludere aeriană în Siria, după raidurile americane asupra unei baze militare a regimului sirian, informează AFP și Reuters, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Pentru a evita repetarea acestui tip de masacru (cum a fost presupusul atac chimic imputat regimului de la Damasc), trebuie instalată fără întîrziere o zonă de excludere aeriană și zone de securitate în Siria", a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.

Acesta a subliniat că raidurile americane au reprezentat un răspuns pozitiv la "crime de război" și că distrugerea în raidurile americane a bazei aeriene de la Shayrat "marchează un pas important spre a asigura că atacurile chimice și convenționale împotriva populației civile nu rămîn nepedepsite".

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!