ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ungaria a finalizat ancheta privind moartea a 71 de refugiați sufocați într-un camion abandonat, în 2015

13:40 | 07.04.2017 Categorie: Externe

Budapesta, 7 apr. /MOLDPRES/.Poliţia ungară a anunţat vineri că a finalizat ancheta privind moartea a 71 de refugiaţi găsiţi sufocaţi într-un camion abandonat de contrabandişti pe şosea, în august 2015, şi că a propus procuraturii inculparea a nouă suspecţi, informează DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Cei nouă suspecţi sînt acuzaţi că au format un grup infracţional şi că transportul ilegal pe care l-au organizat a dus la moartea refugiaţilor. Toţi cei nouă, opt afgani şi un bulgar, se află în custodia autorităţilor ungare.

Corpurile neînsufleţite ale refugiaţilor au fost descoperite într-un camion frigorific înmatriculat în Ungaria abandonat pe o autostradă din Austria, la Parndorf, în apropiere de Viena, în plină criză a imigranţilor. Cei 71 de refugiaţi - 59 de bărbaţi, nouă femei şi patru copii - proveneau din Siria, Irak şi Afganistan.

Între 2015 şi 2016, într-o perioadă de mai puţin de 12 luni, peste 1 milion de imigranţi s-au angajat pe ruta balcanică, din Grecia în Austria via Macedonia, Serbia şi Ungaria, în încercarea de a trece mai departe, către zone mai înstărite ale Europei, aminteşte DPA. Ungaria a fost prima ţară de pe această rută care şi-a închis, din toamna lui 2015, frontierele în faţa refugiaţilor şi imigranţilor. Ruta balcanică a fost închisă oficial acum 13 luni, ceea ce a redus drastic fluxul de imigranţi.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

 
 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!