ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regiunea Centru a fost premiată pentru succese în domeniul turismului

14:05 | 07.04.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a fost desemnată drept „cea mai dinamică regiune de dezvoltare”, cu cele mai multe proiecte în domeniul turismului. Premierea a avut loc în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Expoziției internaţionale specializate „Tourism, Leisure, Hotels”, ce se desfăşoară în perioada 6-9 aprilie, la Centrul „Moldexpo”, relatează MOLDPRES.

ADR Centru a fost desemnată cu premiul Agenţiei Turismului, în special pentru proiectele regionale, incluse în Documentul Unic de Program 2017-2020, ce vor contribui la dezvoltarea potenţialului turistic al zonei de Centru a ţării. Proiectele urmează să fie finanţate de Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, iar prin intervenţii inteligente şi-au propus să „contribuie la sporirea  atractivităţii turistice a regiunii şi la dezvoltarea acestei industrii la nivel naţional”.

Totodată, ADR Centru colaborează cu Agenția Turismului și la etapa de planificare a dezvoltării domeniului turistic în regiune. „Avem elaborat și aprobat un Program Regional Sectorial în domeniul atractivității turistice, care vine cu o descriere amplă a sectorului în Centrul R. Moldova, dar și a intervențiilor viitoare în acest domeniu”, se arată într-un comunicat al ADR Centru.

Contactat de MOLDPRES, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Viorel Jardan, a menţionat că premiul de care s-a învrednicit Agenţia este rezultatul unei munci de echipă, competente şi eficiente. „Această menţiune este foarte importantă atît pentru Agenţie, cît și pentru întreaga Regiune Centru. Este o apreciere a întregii echipe și o stimulare pentru a depune în continuare eforturi comune de realizare a proiectelor de succes în regiune. Dezvoltarea turismului și a locațiilor turistice rămîne a fi una dintre prioritățile dezvoltării regionale, iar la acest capitol Regiunea Centru chiar are cu ce se mîndri”, a subliniat Viorel Jardan.

Expoziția "Tourism, Leisure, Hotels" este singurul proiect expozițional în R. Moldova, specializat în domeniul turismului. Anume aici sînt prezentate, într-o formă concentrată, toate informațiile relevante cu privire la starea industriei, oferta și cererea pentru anumite produse și servicii. 

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)