ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Hînceşti a fost inaugurat Palatul Princiar din cadrul Complexului istorico-arhitectural ”Conacul Manuc Bey”

17:05 | 07.04.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Reprezentanţi ai Delegaţiei UE în R. Moldova, precum şi ai autorităţilor publice centrale şi locale au participat astăzi la evenimentul de deschidere a Palatului Princiar din cadrul Complexului istorico-arhitectural ”Conacul Manuc Bey” din oraşul Hînceşti, informează MOLDPRES.

Prezentă la manifestare, ministrul Culturii Monica Babuc a menţionat că este de datoria autorităților publice centrale și locale, deopotrivă, protejarea vestigiilor trecutului, care reprezintă adevărate valori culturale. Oficialul a adus felicitări tuturor celor implicați în procesul de restaurare a Complexul istorico-arhitectural ”Conacul Manuc Bey”, manifestîndu-și încrederea că locația va constitui un punct de atracție pentru publicul autohton, precum și pentru turiștii străini. Monica Babuc a remarcat importanța includerii obiectivelor de patrimoniu în circuitul turistic internațional, fapt care ne-ar face mai cunoscuți în lume, dar și ar aduce o plus valoare dezvoltării economice a țării.

Complexul istorico-arhitectural „Conacul Manuc Bey” a fost reabilitat în cadrul proiectului „Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a Muzeului Bleschiunov”, sub auspiciile Programului Operațional Comun „România-Ucraina-Moldova 2007-2013”. Valoarea totală al proiectului a fost de circa 2,5 milioane de euro.

Palatul Princiar va putea fi vizitat conform programului de activitate, începînd cu 18 aprilie, curent. Amintim că, în decembrie 2015, complexul arhitectural a fost redeschis pentru a prezenta public etapa la care se aflau lucrările de reconstrucție.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17002679

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!