ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Denis Vieru a ratat șansa de a urca pe podiumul de premiere de la Antalya

18:02 | 07.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Denis Vieru a ratat astăzi șansa de a urca pe podiumul de premiere la turneul Grand Prix de la Antalya (Turcia), relatează MOLDPRES.

El a învins în primul meci, a cedat într-al doilea intrînd în recalificări unde deja, conform regulamentului, se luptă pentru medalia de bronz. Campionul european Under-23 en-titre, însă, a suferit înfrîngere în meciul al treilea și a fost eliminat din concurs.

Mîine se vor încadra în turneu ceilalți trei membri ai lotului național: Norin Tătărescu (73 kg), Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme.

Turneul de la Antalya este ultimul test în ajunul Campionatului European, care se va desfășura pe 23-26 aprilie la Varșovia (Polonia).

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și Andrei Golban au devenit premianți la Europene. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!