ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localităţi din ţară au rămas fără electricitate în urma ploilor și vîntului

11:25 | 08.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/.  22 de localităţi din țară au rămas fără curent electric, ca urmare a ploilor abundente și vîntului puternic din ultimele 24 de ore, informează MOLDPRES.

Contactată de Agenţie, Diana Ţurcanu, ofiţer de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, a precizat că este vorba de deconectări parţiale în localităţi din raioanele Orhei, Ştefan Vodă, Teleneşti, Cantemir, Vulcăneşti, Leova, Ungheni, Sîngerei şi UTA Gagauz-Yeri.

“Este o stare de lucruri  care nu poate fi calificată drept deosebit de gravă, iar serviciile abilitate întreprind toate măsurile pentru a redresa situaţia”, a precizat sursa citată.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis pentru astăzi Cod galben de intensificări ale vîntului pe întreg teritoriul ţării. Potrivit datelor SHS, sîmbătă se prevăd intensificări ale vîntului din nord-vest, în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Natalia Cancer, specialist la SHS, a specificat pentru MOLDPRES că în această perioadă sînt posibile întreruperi temporare ale alimentării cu curent electric şi ale legăturilor de comunicaţii, se pot rupe crengi de copaci şi poate avea loc doborîrea unor arbori uscaţi.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile se prevăd temperaturi minime de pînă la minus 1 grad Celsius, noaptea, în nord, și maxime de pînă la plus 16 grade Celsius, ziua, în sudul ţării.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17002697

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!