ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va participa la sesiunea Comitetului pentru Standarde şi Capacităţi Comerciale al Comisiei Economice pentru Europa din cadrul ONU

16:46 | 10.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. O delegaţie a Republicii Moldova condusă de către Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan, va participa în perioada 11-12 aprilie curent la cea de-a treia sesiune a Comitetului pentru Standarde şi Capacităţi Comerciale al Comisiei Economice pentru Europa din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, la reuniune vor fi analizate ultimele realizări în eliminarea barierelor procedurale şi de reglementare a comerţului de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Componenţa delegaţiei Republicii Moldova este formată din reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Serviciului Vamal, Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Institutului Naţional de Standardizare şi Centrului Naţional de Acreditare.

În cadrul vizitei, Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan are programate întrevederi cu oficiali din cadrul Guvernului Elveţiei, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale Organizaţia Mondială a Comerţului, Organizaţia Naţiunilor Unite, Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare precum şi întîlniri cu diaspora moldovenească din Confederaţia Elveţiană.

Comisia Economică pentru Europa a Naţiunilor Unite este o organizaţie interguvernamentală compusă din 56 de state membre, cu sediul la Geneva, care asistă guvernele naţionale în procesul de integrare a economiilor autohtone în economia mondială, prin implicarea partenerilor de dezvoltare.