ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două centre de informare ale UE au fost inaugurate la Rîşcani şi Orhei

11:52 | 11.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Alte două Centre de Informare ale Uniunii Europene (CIUE) au fost deschise în cadrul Bibliotecii Publice Orășenești din Rîșcani și Bibliotecii Publice Raionale „A. Donici” din Orhei, a anunţat astăzi Serviciul de presă al Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, relatează MOLDPRES.

La evenimentul de inaugurare au participat autorități locale și reprezentanți ai Delegației UE în Republica Moldova. „Este un eveniment important pentru locuitorii ambelor oraşe. UE va fi și mai aproape de localnici, acum și practic. Cu ajutorul platformei digitale beneficiarii vor avea posibilitatea să valorifice din plin resursele oferite de Centrele de Informare ale UE, ce constituie o diversitate de informații din domenii  precum: legislație, politică, hărți, materiale didactice și educative, precum și literatura artistică”, a menționat șefa Secției Politice, Presă și Informare în cadrul Delegației UE în R. Moldova, Urszula Pałłasz.

În cadrul noilor Centre de Informare ale UE elevii și studenţii, specialişti din diverse domenii, precum și publicul larg vor putea accesa materiale oferite gratuit de către Biroul de Publicaţii al Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg. Totodată, doritorii vor  avea acces la informaţii şi literatură de specialitate, cum ar fi istoria UE, drepturile omului, benzi desenate, materiale didactice pentru copii, reviste de specialitate, tratate internaționale, hărți, ş.a.

Deschiderea noilor centre a fost posibilă în cadrul programului pilot de parteneriat cu programul Novateca, această colaborare fiind o contribuție suplimentară la modernizarea bibliotecilor publice din ţară pentru a ajunge la mai mulți cetățeni cu informații și servicii de valoare.

În R. Moldova activează 20 de Centre de Informare ale Uniunii Europene, dintre care opt au fost lansate recent.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17002759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!