ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane au primit pedepse mai aspre în dosarul tentativei de corupere a deputaţilor

14:52 | 11.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Cele două persoane învinuite de tentativa de a mitui un deputat au primit recent pedepse mai aspre pronunţate de Curtea de Apel Chişinău, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, unul din inculpaţi, pe lîngă privaţiune de libertate sub formă de închisoare pentru un termen de 11 ani, a primit şi o amendă în mărime de 80 mii lei. În cazul altui inculpat, instanţa de apel a decis aplicarea unei pedepse definitive de opt ani de închisoare, cu executare, şi amendă de 140 mii lei.

Pe 7 martie 2014, procurorii anticorupţie au reţinut două persoane, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă la un deputat, pentru a-l determina să părăsească coaliţia de guvernare.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au găsit jumătate de milion de euro în una din băncile comerciale din capitală, într-un safeu închiriat de unul dintre învinuiţi. Potrivit probelor, suma de 500 mii euro era destinată pentru pregătirea coruperii altor doi deputaţi.

În iulie 2016, unul dintre învinuiţi a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare, cu aplicarea unei amenzi de 160 de mii de lei, iar învinuitei i-a fost aplicată o pedeapsă non-privativă de libertate.

Unul dintre inculpaţi a declarat în şedinţa de judecată din 10 aprilie curent că cetăţeanul Veaceslav Platon este organizatorul care intenţiona să corupă deputatul, ca acesta să părăsească coaliţia de guvernare.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!