ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de experți NATO evaluează realizările Republicii Moldova în cadrul PARP

15:08 | 11.04.2017 Categorie: Societate

Chișinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Un grup de experți NATO, aflat în țara noastră în perioada 11–12 aprilie, evaluează realizările Republicii Moldova în cadrul Procesului de Revizuire şi Planificare a Parteneriatului (PARP), informează MOLDPRES. 

În opinia secretarului de stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos, expertiza prezentată de experții NATO este importantă pentru R. Moldova pentru a cunoaște realizările, dar şi deficiențele înregistrate în implementarea obiectivelor asumate în cadrul PARP pentru a trasa o direcție cît mai corectă a acțiunilor ulterioare. 

În cadrul vizitei experții au planificate întrevederi cu responsabili de procesul PARP din Ministerul Apărării şi Marele Stat Major al Armatei Naţionale, ministerele Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Finanțelor, Afacerilor Interne (Departamentul Poliției de Frontieră, Departamentul Trupe de Carabinieri), precum şi Serviciul de Informații şi Securitate. 

Procesul de Revizuire şi Planificare a Parteneriatului este o metodologie de planificare a apărării elaborată de NATO pentru ţările partenere în baza sistemului de planificare a apărării utilizat în prezent în toate ţările occidentale.

Republica Moldova a aderat la PARP în 1997, iar evaluarea progreselor înregistrate se efectuează anual.

(Reporter V. Rusu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!