ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În viitorul apropiat va fi semnat noul Cadru de Asistenţă pentru Dezvoltare între R. Moldova și PNUD

16:37 | 11.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Lilian Darii a primit-o astăzi pe Coordonatul rezident ONU, reprezentat permanent PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

În cursul întrevederii, interlocutorii au discutat despre noul Cadru de Asistenţă pentru Dezvoltare în Republica Moldova pentru perioada 2018-2022, care urmează a fi semnat în viitorul apropiat. Viceministrul Lilian Darii şi-a exprimat convingerea că acest document va contribui esenţial la realizarea strategiilor şi documentelor de dezvoltare ale Republicii Moldova, precum şi la implementarea angajamentelor internaţionale asumate de către ţara noastră. 

De asemenea, oficialii au trecut în revistă acţiunile derulate sub egida Consiliului Naţional de Coordonare pentru Dezvoltare Durabilă în contextul realizării Agendei 2030 şi a procesului de naţionalizare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. 

Totodată, viceministrul Lilian Darii a mulţumit oficialului ONU pentru sprijinul acordat la implementarea măsurilor de consolidare a încrederii dintre populaţia de pe ambele maluri ale rîului Nistru şi a dat asigurări că autorităţile Republicii Moldova vor coopera în continuare cu UNDP în vederea realizării proiectelor de interes comun.