ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 12 aprilie 2017

19:03 | 11.04.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 09.00-10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul R. Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe, et. VI, str. A. Puşkin.

***

Oficiul Avocatului Poporului invită reprezentanţi mass-media la prezentarea publică a Raportului Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor omului în R. Moldova în anul 2016.

Ora 10.00, sala de conferințe a Hotelului Jolly Alon, str. Maria Cibotari 37.

***

Ministerul Dezvoltării Regionale si Construcțiilor invită reprezentanții mass-media la ceremonia de lansare a proiectului de construcție a locuințelor sociale în raionul Rezina.

Ora 10.00.

***

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău va organiza campania de caritate „Sîntem alături”, dedicată susținerii a șase familii (din fiecare sector) care au nevoie de ajutor.

Ora 10.00, incinta DGETS, str. Mitropolit Dosoftei 99).

***

Reprezentanți mass-media sînt invitați la evenimentul de lansare a unui Policy Paper: "Impunitate și înțelegeri rentiere în sectorul energetic al țării”.

Ora 10.30, IDIS „Viitorul”, et. 2, str. Iacob Hîncu 10/1.

***

În Sala de conferinţe a AIS MOLDPRES va avea loc conferinţa de presă cu genericul:  QuickPoll iData: ”Cum vor sărbători chişinăuienii Paştele”.

Ora 11.00, str. A. Puşkin, 22, Casa Presei, et. 2.

***

S.A.”Apă-Canal Chişinău” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Primele 13 blocuri locative din capitală - contorizate cu apometre cu citire la distanţă”.

Ora 14.00,  sala de şedinţe a întreprinderii, et. 7, str. Albişoara 38.

***

Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Acţiunile FSEŞ întru soluţionarea revendicărilor salariale, înaintate Guvernului”.

Ora 14.00, Agenţia de presă IPN.

***

La Centrul “Moldexpo”  va fi inaugurat Tîrgul Cadourilor de Paşti EASTER FAIR, ediţia a VI-a.

Ora 11.00.

***

Presa este invitată la ceremonia de înmînare a premiilor cîștigătorilor a două concursuri, organizate pe parcursul lunii martie pentru a celebra Zilele Internaționale ale Francofoniei.          

Ora 18.00, Cinematograful Odeon.

***

Compania “MEDIA SECURITY” SRL  invită la o prezentare unică ce ține de domeniul soluţiilor de securitate, organizată în parteneriat cu grupul internaţional SIEL INVEST – lider în vînzări angro ale Sistemelor Integrate de Securitate.

Ora 15.00, Centrul de Business  "V-Continental", bd. Dimitrie Cantemir 5/4, etajul 2, Sala de conferinţe.

***

La Biblioteca Națională va fi vernisată expoziția-eveniment  Ștefan cel Mare – un mare ctitor al poporului moldav.

Ora 14.00 holul instituției.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

O delegaţie a Republicii Moldova condusă de către viceprim-ministrul Gheorghe Bălan  participă, în perioada 11-12 aprilie, la cea de-a treia sesiune a Comitetului pentru Standarde şi Capacităţi Comerciale al Comisiei Economice pentru Europa din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva.

***

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se află, în perioada 11-13 aprilie, la Varşovia, Polonia, unde participă la reuniunea miniștrilor de Externe ai Grupului Vișegrad extins (V4+) și ai statelor Parteneriatului Estic (PaE).

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!