ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Funcţionari publici au participat la seminarul cu tematica “Comunicarea Strategică”

08:49 | 12.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. În perioada 10-11 aprilie 2017, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în colaborare cu Serviciul European pentru Acţiune Externă a organizat un seminar cu tematica “Comunicarea Strategică” pentru coordonatorii europeni din instituţiile publice centrale, implicaţi în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Scopul seminarului a fost de a contribui la dezvoltarea şi consolidarea abilităţilor de comunicare strategică în vederea eficientizării procesului de popularizare a rezultatelor atinse şi prevenirea dezinformării în contextul agendei de integrare europeană a Republicii Moldova.

În mesajul său, viceministrul de Externe Daniela Morari a salutat iniţiativele comune Republica Moldova–Uniunea Europeană privind consolidarea capacităţilor instituţionale de comunicare, menţionînd necesitatea implicării tuturor autorităţilor publice centrale pentru o informare mai bună a cetăţenilor despre procesul de integrare europeană.

În cadrul seminarului, cei peste 50 de participanţi au fost familiarizaţi cu principalele modele şi tehnici de comunicare utilizate de echipa East STRATCOM, precum şi modalitatea de aplicare a acestora în context local.

Echipa EU STRATCOM este parte componentă a Serviciului European pentru Acţiune Externă şi a fost creată în luna martie 2015 cu scopul de a asigura comunicarea eficientă în promovarea politicilor şi acţiunilor UE în Vecinătatea Estică (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina) şi contracararea propagandei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!