ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia a încheiat construcția zidului de 556 de kilometri la frontiera cu Siria

09:40 | 12.04.2017 Categorie: Externe

Ankara, 12 apr. /MOLDPRES/.Turcia a încheiat construcția zidului pe o distanță de 556 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu Siria, a anunțat marți Ministerul Apărării turc, relatează DPA, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Zidul, cu o înălțime de aproximativ trei metri, a fost conceput ca o măsură de securitate și este realizat din blocuri de beton. Fotografii publicate de minister arată că blocurile de beton sînt acoperite cu sîrmă ghimpată și există turnuri de pază amplasate în întreaga zonă.

Proiectul a fost realizat în cooperare cu TOKI, o companie de stat care construiește blocuri în Turcia. Granița între Turcia și Siria se întinde pe o distanță de 911 kilometri.

Construcția zidului a început în 2014 pentru combaterea migrației și a contrabandei. Aproximativ trei milioane de sirieni au reușit să pătrundă în Turcia, de la începutul războiului din Siria, relatează Reuters.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!