ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina anunţă că SUA a asigurat-o că nu va încheia cu Moscova un acord "la pachet"

09:24 | 12.04.2017 Categorie: Externe

Kiev, 12 apr. /MOLDPRES/.Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a primit asigurări din partea secretarului american de stat, Rex Tillerson, că Statele Unite ale Americii nu vor permite vreun aranjament politic "la pachet" care să lege soarta Ucrainei de cea a Siriei, a anunţat marţi preşedinţia de la Kiev într-un comunicat citat de agenţiile Reuters, AGERPRES şi MOLDPRES.

Poroşenko şi Tillerson au avut o convorbire telefonică înaintea vizitei secretarului american de stat la Moscova, vizită considerată un prim test major de politică externă pentru administraţia noului preşedinte Donald Trump.

În cursul acestei discuţii telefonice, "Rex Tillerson a subliniat că Washingtonul nu va permite nicio înţelegere la pachet privind situaţia din Ucraina şi Siria", se menţionează în comunicatul preşedinţiei ucrainene.

La Kiev există o îngrijorare cu privire la posibilitatea ca Washingtonul şi Rusia să ajungă la o înţelegere care să cuprindă concesii din partea SUA în Ucraina în favoarea Rusiei, în schimbul unor concesii ale acesteia din urmă în Siria, un astfel de aranjament de care se teme Ucraina fiind de exemplu legat de Crimeea.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002791

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!