ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Canada își întărește securitatea aeriană

10:10 | 12.04.2017 Categorie: Externe

Ottawa, 12 apr. /MOLDPRES/.Guvernul canadian a anunțat marți întărirea securității pe anumite zboruri provenind din străinătate, dar fără să interzică transportul în cabină a aparatelor electronice mai mari decît un telefon, cum au făcut Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, anunță AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Ministrul transporturilor, Marc Garneau, a refuzat să ofere detalii despre măsurile introduse sau zborurile ori țările la care se referă, amintind numai un "risc pentru securitate".

"Am decis să introduc măsuri suplimentare pentru anumite zboruri care ajung în Canada de pe unele aeroporturi din străinătate pentru a asigura o securitate aeriană mai mare", a declarat el în cursul unui briefing de presă.

"Pentru motive de securitate evidente, nu sînt în măsură să vă spun țările la care se referă, nici despre ce măsuri este vorba mai exact", a spus el.

Această consolidare este o urmare a examinării de către guvern a măsurilor introduse în martie de Statele Unite și Marea Britanie interzicînd transportul în cabină al aparatelor de securitate mai mari decît un telefon pe zborurile provenind din anumite țări din Orientul Mijlociu, Maghreb sau din Turcia.

Autoritățile americane au explicat că doresc să contracareze o potențială amenințare reprezentată de substanțele explozive introduse în interioriul acestor aparate electronice.

Marc Garneau a făcut aluzie la aceste măsuri indicînd că serviciile canadiene de securitate au stabilit un "risc" după analiza informațiilor oferite de americani.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!