ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul Islamic a pierdut peste trei pătrimi din teritoriul pe care l-a cucerit în 2014

10:40 | 12.04.2017 Categorie: Externe

Bagdad, 12 apr. /MOLDPRES/. Armata irakiană susţine că gruparea Stat Islamic a pierdut peste trei pătrimi din teritoriul pe care l-a cucerit în vara anului 2014, potrivit The Associated Press, scrie MEDIAFAX, preluată de MOLDPRES.

Generalul Yahya Rasool, un purtător de cuvînt al armatei irakiene, a declarat că reţeaua teroristă controlează în prezent mai puţin de 30.000 de kilometri pătraţi în Irak, ceea ce echivalează cu 6,8 la sută din teritoriul ţării, de la 40 la sută, care a fost cea mai mare suprafaţă pe care a controlat-o.

Extremiştii au suferit o serie de înfrîngeri în ultimul an în Irak şi în Siria şi au fost alungaţi din jumătatea estică a oraşului Mosul în luna ianuarie.

Forţele irakiene susţinute de Statele Unite ale Americii se confruntă în prezent cu militanţii în partea de vest a oraşului Mosul. Rasool susţine că peste jumătate din acest teritoriu a fost recucerit de sub ocuparea grupării Stat Islamic.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002794

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!