ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova trebuie să valorifice toate oportunitățile oferite de Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător

10:36 | 12.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a participat, la 11 aprilie curent, la masa rotundă cu genericul „Evaluarea a 2 ani de la implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (ZLSAC) în Republica Moldova: impact şi lecţii învăţate”, în cadrul căreia a fost prezentat studiul realizat de către Centrul Analitic Independent Expert-Grup, relatează MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Daniela Morari a salutat eforturile societăţii civile de prezentare a unei analize alternative a implementării Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi a apreciat continuitatea realizării studiilor, analizelor de impact şi a exerciţiilor de explicare a procesului de punere în aplicare a ZLSAC, menționînd importanţa schimbului de expertiză între autorităţile publice şi organizaţiile non-guvernamentale.

De asemenea, viceministrul Daniela Morari a trecut în revistă ultimele evoluţii şi progrese în implementarea prevederilor Acordului de Asociere, cu precădere, a componentei ZLSAC şi a priorităţilor imediat următoare pe dimensiunea integrării europene. În context, a fost evocată necesitatea valorificării depline a oportunităţilor oferite de Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător instituită cu Uniunea Europeană.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!