ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă foşti liberal-democraţi au format în Parlament Grupul Popular European

12:40 | 12.04.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Nouă foşti liberal-democraţi au format Grupul Parlamentar Popular European. Anunţul a fost făcut astăzi de către preşedintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, în cadrul unui briefing de presă, informează MOLDPRES.

Liderul PPEM a declarat că grupul va fi condus de fostul liberal-democrat Valeriu Ghileţchi. „Avem scopul de a consolida dreapta politică. Din acest grup vor face parte mai mulţi deputaţi care pînă în prezent au fost neafiliaţi. Este vorba despre Valeriu Ghileţchi, Ştefan Creangă, George Mocanu, Aliona Goţa, Octavian Grama, Mihaela Spătaru, Simion Grişciuc, Eugen Carpov şi Iurie Leancă. La acest grup se pot alătura şi alţi colegi care susţin parcursul european al ţării. Totodată, platforma va acţiona în strînsă colaborare cu PPEM”, a menţionat Leancă.

La rîndul său, deputatul Valeriu Ghileţchi a specificat că scopul creării grupului este conlucrarea mai eficientă în Parlament a deputaţilor neafiliaţi. „La fel, vom promova viziunea noastră comună în parcursul pro-european al ţării”, a spus deputatul.

De asemenea, Valeriu Ghileţchi a precizat că membrii grupului vor discuta despre proiectul de lege ce vizează modificarea Codului electoral şi trecerea la sistemul de vot uninominal al deputaţilor şi ulterior va fi făcută publică poziţia platformei faţă de acest subiect.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17002802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!