ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Centrul “Moldexpo” a fost inaugurat Tîrgul Cadourilor de Paşti

13:34 | 12.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. La Centrul “Moldexpo” a fost inaugurat astăzi Tîrgul Cadourilor de Paşti EASTER FAIR, ediţia a VI-a, care se va desfăşura pînă pe 15 aprilie şi la care şi-au expus produsele circa 100 de companii autohtone, informează MOLDPRES.

Directorul general al Centrului Internaţional de Expoziţii “Moldexpo”, Arcadie Andronic, a subliniat la deschidere că în ajunul Sfintelor Sărbători de Paşti, participanţii la Tîrg oferă vizitatorilor o gamă variată de produse alimentare – cozonaci, prăjituri, ouă, carne şi mezeluri, precum şi cadouri, suvenire, farfurii, obiecte de artizanat, haine, broderii etc. De asemenea, vizitatorii vor avea o oportunitate unică de a cumpăra obiecte de cult, produse din gospodăriile mănăstirilor, suvenire lucrate manual, articole de artă ş.a., a precizat sursa citată.

Mihai Bîlba, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, a declarat că Tîrgul de Paşti a devenit deja o tradiţie, organizat al şaselea an de către Centrul “Moldexpo” şi că acest eveniment este un spaţiu ideal de expunere a produselor tradiţionale pentru sărbătoare, de comunicare şi de păstrare a tradiţiilor duhovniceşti şi culturale.

Fiecare zi a Tîrgului va fi plină de evenimente: ateliere de încondeiere a ouălor şi confecţionare a cadourilor de Paşti, alte activităţi. Totodată, o atmosferă de sărbătoare va fi creată de colective de dansuri populare şi muzică clasică.

Motto-ul actualei ediţii a Tîrgului Easter Fair este “Dar din Dar”. Potrivit organizatorilor, toţi oamenii cu inimă mare vor putea participa la un eveniment de caritate – colectarea produselor alimentare şi a cadourilor de Paşti pentru familii nevoiaşe.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

img17002805

img17002805

img17002805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!