ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două sondaje indică un ușor avantaj pentru opțiunea ''da'' la referendumul constituțional de duminică din Turcia

14:20 | 12.04.2017 Categorie: Externe

Ankara, 12 apr. /MOLDPRES/.Rezultatele a două sondaje date publicităţii miercuri, înaintea referendumului constituţional de duminică din Turcia, arată că o majoritate foarte strînsă de alegători, de 51-52%, vor vota în favoarea extinderii prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Conform sondajului ANAR, 52% dintre intervievaţi au declarat că vor vota 'da' la referendum, iar numărul indecişilor a scăzut la 8%.

Sondajul a fost realizat între 5 şi 10 aprilie, pe un eşantion de 4.000 de persoane din 26 de provincii, prin metoda interviului faţă în faţă.

Un alt sondaj, realizat de Konsensus, indică un procent de 51,2% de opţiuni 'da' la referendum, în urma intervievării prin aceeaşi metodă a 2.000 de persoane, între 2-8 aprilie, în 41 de provincii.

Erdogan a declarat marţi că turcii care trăiesc în străinătate s-au prezentat în număr mare la vot, o situaţie despre care institutele de sondare consideră că l-ar putea avantaja pe preşedinte. Votul în străinătate a început la sfîrşitul lui martie şi s-a încheiat duminica trecută.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!