ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful diplomaţiei moldovene a avut întrevederi cu omologii săi din România şi Ucraina

21:50 | 12.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. În contextul vizitei sale de lucru la Varşovia, pentru participarea la Reuniunea miniştrilor de Externe ai statelor Grupului de la Vişegrad şi Parteneriatului Estic, Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut astăzi întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, precum şi cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Miniştrii Andrei Galbur şi Teodor Meleşcanu au făcut o evaluare a stadiului actual și a perspectivelor relațiilor bilaterale, reiterînd interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a cooperării în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

De asemenea, oficialii au convenit asupra reluării ședințelor Comisiei mixte interguvernamentale România - Republica Moldova pentru integrare europeană, stabilind ca următoarea reuniune să aibă loc la Chișinău, în prima jumătate a anului 2017.

Discuțiile cu omologul ucrainean s-au axat pe realizarea prevederilor Foii de Parcurs privind dezvoltarea cooperării moldo-ucrainene pentru anul 2017, semnată în luna februarie de Prim-miniştrii ambelor state.

Interlocutorii au menționat dinamica ascendentă şi disponibilitatea parților pentru promovarea în perspectivă a dialogului politic moldo-ucrainean şi intensificarea interacțiunii în sfera comercial-economică.

img17002832

img17002832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!