ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Real, Atletico și AS Monaco au învins în prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor

09:01 | 13.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Echipele de fotbal Real Madrid, Atletico Madrid și  AS Monaco au învins ieri în prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, relatează MOLDPRES.

Real a întrecut-o, în deplasare, pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-1). Bayern a dominat prima parte și a deschis scorul, prin chilianul Arturo Vidal (25), care a ratat apoi un penalti în prelungirile primei reprize. Real a fost mai bună după pauză, cînd Cristiano Ronaldo a reușit dubla (47, 77), iar bavarezii au terminat meciul în zece oameni.

În loc de 2-0, în debutul părții secunde scorul a devenit 1-1, Cristiano Ronaldo marcînd cu un șut din voleu, la centrarea lui Carvajal (47).  

Campioana Europei a dominat jocul și ocaziile s-au succedat una după alta la poarta lui Neuer. Portarul a respins peste bară reluarea lui Bale cu capul (56), la centrarea lui Modric, după care Bayern a rămas în zece oameni, Javi Martinez primind două cartonașe galbene în decurs de patru minute (58, 61), ambele pentru faulturi la Ronaldo. Acesta nu a mai putut fi oprit în minutul 77, cînd a fructificat centrarea lui Asensio, reușind golul său cu numărul 100 în cupele europene. 

Bayern, antrenată de Carlo Ancelotti, fost antrenor la Real Madrid în 2014, a resimțit absența golgheterului său Lewandowski, care nu a fost nici pe banca de rezerve.

Atletico Madrid a învins formația engleză Leicester City cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe stadionul ''Vicente Calderon'', într-un meci din prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Atletico, finalista competiției în sezonul trecut, s-a impus prin golul marcat de Antoine Griezmann (28 — penalti), după ce tot el a fost faultat în careu de Albrighton.

Madrilenii au dominat clar  partida și și-au creat multe ocazii de gol, dar nu au reușit să marcheze decît o dată, astfel că ''vulpile'' păstrează șanse să întoarcă scorul în retur. 

AS Monaco a învins-o în deplasare pe Borussia Dortmund cu scorul de 3-2 (2-0), miercuri seara, într-un meci din prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, care inițial trebuia să aibă loc marți, dar a fost amînat din cauza unor explozii care au avut loc lîngă autocarul echipei germane.

Monaco a luat o opțiune importantă pentru semifinale, grație dublei reușite de Kylian Mbappé (19, 79) și autogolului lui Sven Bender (35). Pentru Borussia au punctat Ousmane Dembélé (57) și Shinji Kagawa (84). Monegascii au ratat și un penalti, în min. 17, prin Fabinho. Borussia pierduse doar un meci pe teren propriu din precedentele 12 jucate în cupele europene.

Returul este programat în data de 19 aprilie. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17002834

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!