ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ONU: Rusia și-a exercitat dreptul de veto asupra rezoluției privind atacul chimic din Siria

09:02 | 13.04.2017 Categorie: Externe

New York, 13 apr. /MOLDPRES/.Rusia și-a exercitat miercuri, în Consiliul de Securitate al ONU, dreptul de veto asupra rezoluției prezentată de Statele Unite ale Americii, Franța și Regatul Unit pentru a condamna atacul chimic de săptămîna trecută de la Khan Shaykhun și a cere regimului de la Damasc să colaboreze la investigarea incidentului, transmit agențiile internaționale de presă, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Textul a primit 10 voturi pentru, 3 abțineri și 2 voturi contra, Bolivia și Rusia, cea din urmă exercitînd dreptul său de veto ca membru permanent, relevă EFE.

Potrivit AFP, asupra rezoluției, care viza un răspuns la presupusul atac cu agenți neurotoxici de la Khan Shaykhun, din 4 aprilie, soldat cu 87 de morți din care 31 de copii, s-au abținut China, Kazahstan și Etiopia.

Agenția citată amintește că, în șase ani de război, Rusia și-a protejat aliatul sirian de presiunile occidentale uzînd de opt ori de veto-ul său în Consiliul de Securitate al ONU, acțiune utilizată în șase rînduri și de China.

Moscova și Beijingul au drept de veto, ca și alți trei membri permanenți: SUA, Franța și Regatul Unit. Consiliul de Securitate numără alți zece membri non-permanenți, reînnoiți parțial la doi ani.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17002835

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!