ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinții Putin și Erdogan susțin ancheta atacului chimic din Siria

09:40 | 14.04.2017 Categorie: Externe

Ankara 14 apr. /MOLDPRES/. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin au căzut de acord joi să susțină anchetarea de către Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice a atacului chimic din Siria, au afirmat surse din cadrul administrației prezidențiale de la Ankara, potrivit agenției Reuters, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Într-o convorbire telefonică cu Putin, Erdogan a subliniat că folosirea armelor chimice este o crimă împotriva umanității, au adăugat aceleași surse.

Atacul cu arme chimice asupra localității siriene Khan Shaykhun, atribuită de mai multe guverne regimului de la Damasc condus de președintele Bashar al-Assad, a ucis zeci de oameni și a provocat represalii din partea Statelor Unite, care au lansat rachete asupra unei baze aeriene din Siria.

Tot joi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a declarat omologului său sirian Walid al-Moualem, aflat în vizită la Moscova, că Rusia și SUA sînt de acord că loviturile aeriene americane în Siria nu se vor repeta, a transmis agenția de presă Interfax, preluată de Reuters. Potrivit lui Lavrov, înțelegerea a fost încheiată miercuri, în timpul vizitei în Rusia a secretarului de stat american, Rex Tillerson.

 

 

/Editor M. Cucu/

img17002863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!