ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful CIA spune că WikiLeaks este un serviciu de informatii ostil

10:20 | 14.04.2017 Categorie: Externe

Washington, 14 apr. /MOLDPRES/.Directorul CIA a catalogat joi site-ul WikiLeaks drept un "serviciu de informații ostil", estimînd că acesta reprezintă o amenințare la adresa democrațiilor și face jocul dictatorilor, conform France Presse, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

În prima sa intervenție publică de la numirea sa în februarie la conducerea Agenției Centrale de Informații (CIA), Mike Pompeo și-a focalizat atenția pe site-ul specializat în publicarea documentelor confidențiale și alte surse de astfel de date, cum ar fi Edward Snowden, fost contractor al NSA (Agenția Națională de Securitate).

Toate acestea, în opinia sa, reprezintă una dintre principalele amenințări pe care trebuie să le înfrunte Statele Unite ale Americii.

"WikiLeaks se comportă ca un serviciu de informații ostil și se exprimă ca un serviciu de informații ostil. El și-a incitat simpatizanții să se integreze în CIA pentru a obține informații", a afirmat Pompeo, într-un discurs susținut la Center for Strategic and International Studies, un think-tank din Washington.

Site-ul "se concentrează în mod covîrșitor asupra SUA, căutînd în același timp sprijin din partea țărilor și organizațiilor antidemocratice", a spus el.

"Este timpul ca WikiLeaks să fie luat în considerare pentru ceea ce este cu adevărat și anume un serviciu de informații ostil nonstatal, care de multe ori este ajutat de actori de stat ca Rusia", a insistat Mike Pompeo.

Chiar dacă site-ul creat de australianul Julian Assange publică documente secrete din întreaga lume, el și-a cîștigat notorietatea în principal în urma unor dezvăluiri legate de SUA, notează în acest context AFP.

În 2010, el a postat online 251.000 de corespondențe clasificate ale ambasadelor americane și, în plină campanie prezidențială anul trecut, a publicat documente ale Partidului Democrat, în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton. Potrivit serviciilor de informații americane, acest ultim set de documente a făcut parte dintr-un complot rusesc menit să înlesnească victoria candidatului republican Donald Trump.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

 

img17002866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!