ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 3000 de polițiști vor asigura ordinea publică de sărbători

15:27 | 14.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Circa 3000 de polițiști vor asigura ordinea publică şi vor dirija traficul rutier pe traseele naţionale în perioada Sărbătorilor Pascale. Anunţul a fost făcut astăzi de către șeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Liviu Baziuc, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, poliţiştii se vor afla în apropierea lăcaşelor sfinte pentru a asigura securitatea publică. „Cei mai mulţi poliţişti se vor afla în preajma Catedralei Nașterea Domnului, întrucît acolo va fi adus Focul Haric. În perioada sărbătorilor, recomandăm conducătorilor auto să nu urce la volan dacă au consumat alcool, să respecte limita de viteză, să nu parcheze unitățile de transport în adiacentul bisericilor, pentru a nu periclita buna desfășurare a Serviciului Divin şi să nu lase automobilele nesupravegheate sau bunuri de valoare în acestea”, a spus Baziuc.

La rîndul său, şeful Direcţiei generale securitate publică a Inspectoratului General de Poliţie, Marin Maxian, a recomandat cetăţenilor să asigure locuințele cu sisteme de închidere și supraveghere în cazul în care pleacă, precum şi să anunţe vecinii sau alte persoane de încredere că vor lipsi de acasă. „Este important să fie anunţată imediat Poliția în cazul în care observați persoane suspecte în scară sau în curtea blocului. La fel, este necesar să evitați locurile mai puțin iluminate şi să atrageți o atenție sporită copiilor, avertizîndu-i să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute, mai ales cînd rămîn singuri acasă. De asemenea, persoanele sînt îndemnate să apeleze numărul 902 sau să se adreseze celui mai apropiat sector sau post de poliție, ori de cîte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică”, a menţionat Maxian.

În perioada Sărbătorilor Pascale, anul trecut au fost făcute circa 90 de sesizări, 14 furturi din locuinţe, şapte furturi din transport, 13 cazuri de huliganism şi două jafuri.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17002876

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!