ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Pentagonului va efectua un turneu prin Orientul Mijlociu

10:10 | 15.04.2017 Categorie: Externe

Washington, 15 apr. /MOLDPRES/.Secretarul american al apărării, Jim Mattis, va efectua săptămîna viitoare un turneu prin Orientul Mijlociu unde se va întîlni cu mai mulți aliații-cheie ai Statelor Unite din regiune, printre care Israel și Egipt, a informat Pentagonul într-un comunicat, scrie AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Șeful Pentagonului va fi miercuri la Riad, după care se va deplasa la Cairo și apoi în Israel unde se va întîlni cu președintele Reuben Rivlin, premierul Benjamin Netanyahu și omologul său, Avigdor Lieberman.

Jim Mattis va efectua, de asemenea, o vizită în Qatar, apoi în Djibouti unde va fi primit de președintele Ismail Omar Guelleh.

Oficialul american va discuta în timpul acestui turneu despre "eforturile destinate să contracareze activitățile destabilizatoare și să învingă organizațiile teroriste extremiste", potrivit comunicatului de la Pentagon.

Expresia "activități destabilizatoare" este frecvent folosită de Pentagon pentru a descrie activitățile Iranului în regiune care îngrijorează Israelul și aliații arabi ai Statelor Unite.

Statele Unite ale Americii susțin în prezent prin aprovizionări în zbor și furnizări de informații coaliția arabă, condusă de Arabia Saudită, care luptă în Yemen împotriva rebelilor șiiți houthi sprijiniți de Iran.

Turneul demnitarului american are loc în timp ce coaliția internațională împotriva grupării Stat Islamic pregătește asaltul final asupra capitalei jihadiștilor din Siria, Raqqa.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002880

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!