ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor trimite avioane F-35 în țări europene membre NATO

09:35 | 15.04.2017 Categorie: Externe

Washington, 15 apr. /MOLDPRES/.Statele Unite ale Americii /SUA/ au anunţat, vineri seară, trimiterea unor avioane militare de tip F-35 în ţări europene membre NATO, pentru misiuni de antrenament de rutină, care intervin însă în contextul tensiunilor cu Rusia după atacul american în Siria, scrie MEDIAFAX, citată de MOLDPRES.

"Forţele Aeriene vor trimite zilele următoare un număr redus de avioane de vînătoare F-35A Lightning II în Europa, în cadrul unei misiuni de antrenament care era programată de mult timp", informează Departamentul american al Apărării într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Avioanele urmează să participe la antrenamente alături de alte aeronave americane sau ale altor ţări europene membre NATO, în cadrul Iniţiativei Europene de Reasigurare", precizează Pentagonul, fără a dezvălui în ce ţări vor ajunge aparatele de vînătoare.

Iniţiativa Europeană de Reasigurare (European Reassurance Initiative) include Operaţiunea Determinare Atlantică (Atlantic Resolve), care constă în măsuri de reacţie la presupusele ingerinţe ruse în conflictul din estul Ucrainei.

 

/Editor M.Cucu/

img17002881

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!