ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2.000 de migranți au fost salvați în Marea Mediterană, în largul coastelor libiene

11:10 | 15.04.2017 Categorie: Externe

Roma, 15 apr. /MOLDPRES/. Peste 2.000 de migranți au fost salvați în Marea Mediterană, vineri, în largul coastelor libiene, a făcut cunoscut paza italiană de coastă, citată de AFP, AGERPRES şi MOLDPRES.

Echipele de salvare au precizat că un adolescent a fost găsit mort într-una din cele 16 bărci pneumatice aflate în derivă care erau supraaglomerate.

Organizația neguvernamentală Medici fără Frontiere (MSF) a salvat 1.145 de persoane la bordul a două nave, în cursul unor operațiuni apreciate ca "epuizante".

"Statele UE continuă să închidă ochii" și, în 2017, "marea continuă să fie un cimitir", a criticat MSF într-un mesaj pe Twitter.

Șeful agenției europene Frontex a adresat recent critici organizațiilor neguvernamentale care vin în ajutorul migranților în largul Libiei, afirmînd că acestea încurajează traficul de persoane și cooperează defectuos cu poliția.

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața sau au dispărut în apele Mării Mediterane, pornind de pe coastele libiene, a ajuns la 666 de la începutul anului, față de peste 5.000 în 2016, potrivit ultimului bilanț prezentat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

 

 

 

/Editor M.Cucu/